קבוצת התמודדות עם חרדות:

הטיפול הקבוצתי בחרדות מיועד לאנשים הסובלים מהתקפי חרדה, פוביות ספציפיות, היפוכונדריה, פחד קהל ובעיות נוספות. הטיפול בקבוצה הוא ממוקד, פרקטי וקצר מועד ומתבסס על השיטה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT). מספר המשתתפים בקבוצה הוא עד שמונה אנשים וזאת כדי לשמור על אוירה אינטימית וטיפול אישי ומותאם לכל משתתף. הטיפול הבסיסי ניתן בשמונה פגישות כאשר ניתן להוסף פגישות בהתאם לצורך על-פי בקשת חברי הקבוצה. הקבוצה מונחית באופן אישי על-ידי ד"ר מרים לבין.

מהי מטרת הטיפול הקבוצתי ?
מטרת הטיפול היא להחזיר את השליטה על מצבים שונים בחיים בהם החרדה פוגעת ביכולתינו להקשיב, להגיב ולפעול באופן יעיל. בקבוצה נלמד שיטות שונות להפחתת החרדה, נתרגל סיטואציות שונות הקשורות למצבי יומיום בהם החרדה מפריעה ונקבל משוב כנה ומציאותי מחברי הקבוצה ומהמנחה של הקבוצה.

מהם יתרונות הטיפול הקבוצתי ?
• ראשית, היא מאפשרת אימון ויישום מול חברי הקבוצה שמייצגים את המציאות החברתית כפי שהיא בעולם שבחוץ. למשל, כשמדובר בפחד קהל הקבוצה מהווה קהל שניתן לקבל ממנו משוב בזמן אמת.
• שנית, הקבוצה יוצרת תחושה של שותפות, "כולנו באותה סירה", ותמיכה הדדית.

 
קבוצת להפחתת לחץ ומתח נפשי בשיטת מיינדפולנס. (mindfulness-based stress reduction, MBSR)

החיים המודרניים נוטים להיות אינטנסיביים, מהירים ותובעניים כאשר אנו נדרשים לשלב עבודה עם חיי משפחה ולבצע מטלות רבות ומגוונות. קצב החיים המהיר עלול לחשוף אותנו ללחצים מסוגים שונים ולגרום למתח נפשי רב.
הקבוצה להפחתת לחץ ומתח נפשי בשיטת מיינדפולנס מתאימה לכל מי שמעוניין ללמוד כיצד להתמודד טוב יותר עם הקשיים שהוא חווה בחייו. הטיפול הבסיסי ניתן בשמונה פגישות כאשר ניתן להוסף פגישות בהתאם לצורך על-פי בקשת חברי הקבוצה. הקבוצה מונחית באופן אישי על-ידי ד"ר מרים לבין.

מה זה מיינדפולנס?
מיינדפולנס פירושו קשיבות או "מודעות קשובה". הכוונה היא למודעות רציפה ומיידית לתחושות גוף, רגשות, דימויים ומחשבות החולפים מרגע לרגע ולהתייחסות בלתי שיפוטית אליהם.
מיינדפולנס היא דרך לחוות את המציאות תוך הקשבה לרגע החולף, לב פתוח וחמלה כלפי עצמך ולאפשר לדברים להתרחש מבלי לברוח או לדחוף.
מיינדפולנס היא מיומנות שניתן לפתח דרך למידה ואיננה דורשת כישורים מיוחדים כלשהם. ניתן ללמוד מיומנות זו במספר קצר של פגישות והיא מתאימה לאנשים שונים עם אמונות שונות ומגוונות. יש לציין, שאין אלמנטים דתיים כלשהם בשיטה טיפולית זו, למרות שהיא מתבססת על מדיטציה שמקורה בבודהיזם.

מה נלמד בקבוצה ?
הרפיות שונות, התבוננות פנימית, תשומת לב לרגע החולף, מודעות לתחושות גוף ורגשות, קבלה עצמית ועוד.

האם השיטה יעילה?
ב 30 השנים האחרונות, נעשו מחקרים רבים עם עשרות אלפי משתתפים שבדקו את היעילות של מיינדפולנס והוכיחו את יעילותה בשיפור איכות החיים הגופנית והנפשית ובהתמודדות עם חרדות, כאב ודיכאון.

שיתוף עמוד זה

More...